Viitorul se vede bine cu Augmented Reality

Pentru multi poate fi o viziune futurista, dar va spun ca viitorul este mai aproape decat ne imaginam. Astazi, tehnologia Augmented Reality permite  foarte multe scenarii care acum 4-5 ani pareau SF. Tehnologia evolueaza mai repde decat ne imaginam, dar de multe ori implementarea si reticenta sunt cele care stau in calea progresului.

Anul aceasta SAP si VUZIX au creat o varianta cosmetizata asupra viitorului in service si mentenanta. Prezentarea propune mai multe produse deja existente pe piata si in vizorul unor jucatori importanti in lumea tehnologiei. Un sistem integrat navigatie cu Augmented Reality pentru automobile care sa perimta prezentarea celui mai scurt drum catre locul de interes. Al doilea sistem propus, este unul de Navigatie AR Indoor care permite sa te directioneze prin spatii necunoscute pana la sursa defectiunii.

ar11 ar22

Partea de mentenanta este si ea una destul de noua. Ochelarii smart permit recunoasterea echipamentului si a pieselor componente si posibilitatea de a oferi real-time imformatii despre utilizare. Totodata, o alta caracteristica interesanta este aceea a colborarii intre colegi, care se pot sfatui in diverse probleme legate de munca. Video-Call este o optiune interesanta ce este folosita in cadrul Augmented Reality doar in domeniul medical.

ar44JPG ar555

In conclzie, ceea ce propune acest film de prezentare  este  pluzibil. Deja aceste tehnologii sunt intalnite la diferiti producatori de tehnologie WV, EPSON, CONTINENTAL. etc. trebuiesc doar puse cap la cap si implementate pentru a creea un “device” capabil de toate aceste scenarii.

Desigur trebuie luati in sema si producatorii de ochelari smart, dar aici, Vuzix este unul dintre initiatorii proiectului asa ca stiu ce pot face.

Pentru orice scenariu legat de augmented reality ma puteti contacta la adrian@conceptfactory.ro

……

How the future looks like in Augmented Reality!

The future is closer then you might think. The Augmented Reality technology can bring the future today. This is a film about the future of maintenance with this technology. This movie shows integrated inside and outside navigation and natural features tracking. This clip was designed by Vuzix Smart Glass and SAP.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s