Augmented Reality te invata cum sa folosesti obiectele

Deschid anul 2015 cu un nou proiect personal. Folosind tehnologia de recunoastere a obiectelor reale (natural features tracking), am realizat un scenariu de manual de utilizare interactiv. Am folosit obiectele din casa pentru a creea cativa pasi de utilizare

arservice3

Am realizat un scenariu in care esti instruit cum se instaleaza reciverul la televizor, pas cu pas. Tehnologia pe care am folosit-o permite recunoasterea de obiecte reale (scanate in prealabil) si suprapunerea pe ele a unor informatii (modele 3d,  clipuri video, text) in asa fel incat, sa poti intelege mai bine cum functioneaza si ce trebuie sa faci.

arservice1

Acelasi model de interactiune poate fi folosit si pentru educatie, training, invatare, instruire. Un angajat nou, poate invata mai simplu pasii pe caare ii are de urmat in  repararea unui obiect ajutat de tehnologia Augmented Reality. Un mecanic auto poate intelege mai bine pasii invatati la specializare.

Sa va descriu aplicatia prezentata. Programul recunoaste modelul televizorului si te indruma spre zona de mufe, iti arata mufa de HDMI, iar apoi recunoaste reciverul si iti arata unde trebuie sa te conectezi, desigur urmatorul pas este sa conectezi antena la reciver.

Vedeti augmented reality in actiune:

Pentru orice proiect legat de Augmented Reality ma puteti contacta la adrian@conceptfactory.ro

……….

Let`s start the year with a new project!

I`ve created an augmented reality scenario with Natural Features Tracking. This app recognized you TV set and your receiver and shows you how yo can connect them through a HDMI cable. This kind  of Augmented Reality apps can be useful for training, learning, user manuals. This new technology can be apply in different areas form auto to mechanical and electrical trainings

This scenario I made  ( to demonstrate its possibilities) is useful for user manual.

For any Augmented Reality sceario , please contact me at adrian@conceptfactory.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s